Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Του χρόνου καλλιέργειες ξανά στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων


Τελευταία προθεσμία μέχρι 30 Δεκεμβρίου 2013 έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ανάδοχο εταιρεία, για την ολοκλήρωση των εργασιών του έργου Αλλαγή τρόπου άρδευσης του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Όπως αναφέρει ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης σε απάντησή του προς τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή,  « η δοκιμαστική λειτουργία  θα γίνει την αρδευτική περίοδο  του 2014,οποτε θα έχει ήδη ολοκληρωθεί το σύνολο του συμβατικού αντικείμενου. Υπήρξαν  και υπάρχουν καθυστερήσεις  στην διαδικασία ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων  Α3 και Λ από την ΔΕΔΔΗΕ. Όμως η συνολική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι η Ανάδοχος εταιρία αδικαιολόγητα εκτελεί τις εργασίες με βραδύτατο ρυθμό, δεν τηρεί το εγκεκριμένο αναπροσαρμοσμένο χρονοδιάγραμμα του έργου και δεν ανταποκρίνεται στις επανειλημμένες γραπτές οχλήσεις της Δ/νουσας Υπηρεσίας».

Τι μας φέρνει ο Γιοχάνες Χαν;


Επίσκεψη από την οποία είναι άγνωστο τι θα αποκομίσει (και αν έρχεται να μας προσκομίσει κάτι...), πραγματοποιεί ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν Δευτέρα και Τρίτη στα Γιάννινα. Θα φθάσει οδικώς αργά το βράδυ της Δευτέρας, θα μιλήσει σε εκπροσώπους φορέων και την Τρίτη μετά από συνάντηση που θα έχει με τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και μια επίσκεψη αστραπή στο Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης αλκοολικών και χρηστών ναρκωτικών του "Χατζηκώστα", στο Οινοποιείο "Κατώγι" και στο Τυροκομείο του Ιδρύματος Τοσίτσα στο Μέτσοβο.

Την Κυριακή η μεγάλη αναμέτρηση


Οι εκπτώσεις την περίοδο που ξεκίνησε από χθες είναι «άφαντες» στα περισσότερα καταστήματα. Το μεγάλο «στοίχημα» παίζεται αύριο Κυριακή, όταν θα μετρηθούν οι δυνάμεις εκείνων που θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους και εκείνων που θα τα κρατήσουν κλειστά. Και στη μέση οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ, που δεν εννοούν να καταλάβουν, ότι με το καπέλωμα που κάνουν πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Οι φίλαθλοι "ψηφίζουν" Άγγελο, ο Πρόεδρος ψάχνει φθηνή λύση...

Οι φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα, ψηφίζουν με διαφορά "Άγγελο Αναστασιάδη" για τον πάγκο της ομάδας τους, αλλά ο πρόεδρος Χρηστοβασίλης, πιστεύει ότι μπορεί να τη βγάλει με κάποιον πιο φθηνό. Οι φήμες για συζητήσεις με τον Τσώλη, είναι έντονες αλλά για να γίνουν και πράξη, θα πρέπει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ να "ματώσει" οικονομικά κάτι που δεν είναι και εύκολο την ώρα που υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις από το παρελθόν και η ομάδα μόλις πρόσφατα είχε δει την "κόκκινη" κάρτα της ΟΥΕΦΑ.