Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Ενοχή Χριστοβασίλη ζήτησε η Εισαγγελέας


Η Εισαγγελέας Βιργινία Σακελλαροπούλου πρότεινε σήμερα την ενοχή των εφτά από τους 11 κατηγορούμενους για τη δίκη των στημένων αγώνων, όχι όμως για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά για δωροδοκία και δωροληψία.
Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι οι Μάκης Ψωμιάδης, Θωμάς Μητρόπουλος, Γιάννης Παπακώστας και ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης.
Κανείς τους πάντως, σύμφωνα με την Εισαγγελέα, δεν είναι ένοχος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Η πρόταση της Εισαγγελέως αιφνιδίασε τον Γ. Χριστοβασίλη, που δεν ανέμενε τέτοια εξέλιξη, καθώς από τις καταθέσεις δεν είχαν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία.
Οι προτάσεις:
•Για τον Μάκη Ψωμιάδη πρότεινε την ενοχή του για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, δωροδοκία κατ' εξακολούθηση και δωροληψία. Αντίθετα πρότεινε την αθώωσή του για τη συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης παράνομου στοιχηματισμού και για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
•Για τον Θωμά Μητρόπουλο εισηγήθηκε την ενοχή του για δωροδοκία κατ' εξακολούθηση.
•Για τον Γιάννη Παπακώστα πρότεινε την ενοχή του για δωροδοκία και δωροληψία.
•Για τον Γιώργο Χριστοβασίλη πρότεινε την ενοχή του για δωροδοκία και δωροληψία κατ' εξακολούθηση.
•Για τον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου πρότεινε την ενοχή για όλα τα αδικήματα. Για δωροδοκία και δωροληψία κατ' εξακολούθηση και για παράνομο στοιχηματισμό.
•Για τον Διονύση Κωτούλα εισηγήθηκε την ενοχή του για δωροδοκία κατ' εξακολούθηση.
•Για τον Περικλή Αμανατίδη πρότεινε ενοχή για δωροδοκία κατ' εξακολούθηση.
Η Εισαγγελέας πρότεινε να αθωωθούν οι Σταύρος Ψωμιάδης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.

Λεφτά υπάρχουν, αλλά για το Εθνικό Θέατρο της Αλβανίας!


 

Λεφτά υπάρχουν… Αψευδής μάρτυρας οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η χώρα μας θα δώσει 2,5 εκ. ευρώ στην Αλβανία για την κατασκευή Εθνικού Θεάτρου στα Τίρανα! Η δήλωση έγινε μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Αντιπρόεδρο της Αλβανικής Κυβέρνησης Νίκο Πελέσι. Οι δηλώσεις προκαλούν οργή στους Βορειοηπειρώτες, καθώς δικαιολογημένα υποστηρίζουν ότι η Μειονότητα έχει πολλά άλυτα προβλήματα, έχουν κοπεί οι συντάξεις των υπερήλικων, κόβονται οι παροχές πρόνοιας σε ανήμπορα άτομα και η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τον πολιτισμό της Αλβανίας.

Εσωκομματικές εκλογές του...ποδαριού στις οργανώνεις Ιωαννίνων της Ν.Δ.


 Στα… βήματα του ΠΑΣΟΚ και της μη αποκέντρωσης των δήμων, βαδίζει ολοταχώς και η Νέα Δημοκρατία. Όχι μόνο κατάργησε τις πρώην τοπικές οργανώσεις της, αλλά για τις νέες ανά δήμο που δημιούργησε όρισε έδρα την έδρα των δήμων, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια. Μετά από αυτό, είναι παρονυχίδα το γεγονός ότι τα μέλη του κόμματος ειδοποιούνται την τελευταία στιγμή με sms ότι γίνονται εκλογές, όχι όμως και για το που θα στηθούν οι κάλπες.
Σήμερα τελικά εδέησε η Νομαρχιακή Επιτροπή της Ν.Δ. να ανακοινώσει εκλογικά κέντρα και ωράριο ψηφοφορίας, που θα γίνουν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου. Η ανακοίνωση είναι η εξής:

Προσφυγή στο ΣτΕ για την προστασία του Αώου


 
Αίτηση ακύρωσης υπέβαλαν στο ΣτΕ οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς και Καλλιστώ, μαζί με τον Δήμο Κόνιτσας, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου - Αώου και Πίνδου, καθώς και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (Med-INA), με σκοπό την προστασία του ποταμού Αώου από ένα παράλογο έργο εκτροπής νερού και παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας.
Συγκεκριμένα, οι αιτούντες ζητούν την ακύρωση του «Σχεδίου Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Ηπείρου» και της στρατηγικής του μελέτης επιπτώσεων. Σύμφωνα με την προσφυγή, μέσα από αυτές τις αποφάσεις τους, οι αρμόδιοι υπουργοί παραβιάζουν τις προβλέψεις της κοινοτικής νομοθεσίας για την προστασία των νερών (οδηγία 2000/60/ΕΕ) και ανοίγουν τον δρόμο για την καταστροφή ενός μοναδικού οικολογικού θησαυρού που δίνει ζωή στην ευρύτερη περιοχή.
 

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

'Αλλοι θα εισπράτουν και άλλοι θα πληρώνουν


Τομή λέει, χαρακτήρισε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την πρόταση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξάνδρου Καχριμάνη για να υπογράψουν προγραμματική σύμβαση για να μπορούν οι περιφέρειες να καλύπτουν έκτακτες ανάγκες των νοσοκομείων. Και γιατί δηλαδή να μη πετάξουν από τη χαρά τους: Τα νοσοκομεία θα εισπράττουν 25ευρά, κάποιοι γιατροί τα φακελάκια τους και όταν προκύπτει καμιά βλάβη, τρέξε Περιφέρεια να πληρώσεις. Αν είναι έτσι, γιατί να μην τα δώσουν τα νοσοκομεία μια και καλή στις Περιφέρειες ;

Στην Αλβανία η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας;


 


Η Αμερική δεν τα θέλει, η Ρωσία – που έκανε τον διαμεσολαβητή – επίσης, η Βρετανία, που τα προμήθευε, ούτε να τα ακούσει. Και ο κλήρος έπεσε στη  γειτονική μας Αλβανία: Την Παρασκευή αν επαληθευτούν οι πληροφορίες που κάνουν το γύρο του κόσμου θα ανακοινωθεί επίσημα ότι στο έδαφός της θα καταστραφούν τα χημικά όπλα της Συρίας.  Ο Σαλί Μπερίσα βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε εδώ και δύο μήνες για να ξεκινήσει πόλεμο κατά του διαδόχου του Έντι Ράμα, λέγοντας ότι προσφέρθηκε οικειοθελώς στην Αμερικανική Κυβέρνηση, όταν ήταν στην Νέα Υόρκη, για να παραλάβει η χώρα του τα χημικά. Η Αντιπολίτευση, το Δημοκρατικό Κόμμα δηλαδή ζητά δημοψήφισμα και οι ακτιβιστές – φοιτητές συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους στα Τίρανα. Τα λεφτά μάλλον είναι πολλά για την Αλβανία, τόσα που να αναγκάζει ακόμη και έναν σοσιαλιστή και εν δυνάμει οικολόγο, να πει το ναι… Αρκεί να μη συμβεί κανένα ατύχημα.

 

Δήλωση με ερωτηματικά από το Δήμαρχο Ιωαννίνων


Πολιτική παρέμβαση ανήμερα της εορτής του έκανε σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, που ερμηνεύεται ότι επιχειρεί να προλάβει τις διαλυτικές καταστάσεις που διακρίνονται εντός της παράταξής του. Ο κ. Φίλιος δηλώνει ότι θα κάνει ό, τι χρειαστεί για να μείνει ενωμένη η παράταξή του, αποφεύγει ωστόσο να ξεκαθαρίσει αν επιμένει να είναι εξ ορισμού ο ίδιος εκ νέου υποψήφιος. Ασφαλώς πρόκειται για δήλωση που θα συζητηθεί πολύ τις επόμενες ημέρες. Η δήλωσή του έχει ως εξής:

Aσημακοπούλου προς ΔΗΜΑΡ: Αν θέλετε συγκυβέρνηση πέστε το...


Tην άποψη ότι η Δημοκρατική Αριστερά ήταν εκείνη που έφυγε από την κυβέρνηση και ότι δεν διαφαίνεται κάποια διάθεση να επιστρέψει εξέφρασε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ., Άννα Ασημακοπούλου.

«Αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια. Αν υπάρχουν βουλευτές που θέλουν να μας στηρίξουν από τη ΔΗΜΑΡ αυτό είναι πάντα ευπρόσδεκτο» είπε η κ. Ασημακοπούλου, μιλώντας στο Real Fm στον απόηχο της πρότασης της κ. Μπακογιάννη, η οποία κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία για την επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

«Η πολιτική που ακολουθείται είναι ξεκάθαρη. Αν θέλει η ΔΗΜΑΡ, έχει όλα τα δεδομένα και μπορεί να αποφασίσει. Όλες οι απόψεις και όλες οι προτάσεις είναι σεβαστές και τις ακούμε.

Θέμα αμφισβήτησης του πρωθυπουργού, τρείς μέρες μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας, νομίζω δεν τίθεται. Ο πρωθυπουργός δεν κινδυνεύει από καμία προσπάθεια υπονόμευσης και ξέρει τι κάνει σε όλα τα θέματα» τόνισε η κ.Ασημακοπούλου προσθέτοντας ότι «να μας πει η ΔΗΜΑΡ αν θέλει να είναι στην κυβέρνηση. Αν θέλει να ξαναγυρίσει μπορεί να το πει. Εμείς θέλουμε στήριξη από όπου και αν προέρχεται».

Από τη ΔΗΜΑΡ πάντως διαμηνύεται πως δεν υπάρχει περιθώριο πολιτικής σύγκλισης από τη στιγμή που εφαρμόζεται αυτή η πολιτική που ενισχύει τα αντικοινωνικά μέτρα, την ανεργία και την υπερφορολόγηση.

 

 

Αυτογκόλ για τις τιμές από "ΔΩΔΩΝΗ"


Οι αστοχίες των νέων ιδιοκτητών της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» συνεχίστηκαν και με τις τιμές της νέας γαλακτοκομικής περιόδου. Έβγαλαν πανηγυρική ανακοίνωση, ότι θα συνεχίσουν να παίρνουν το γάλα όλων των παραγωγών, είπαν ότι οι τιμές θα εξαρτώνται από την ποσότητα και την ποιότητα, αλλά τα νούμερα τα κράτησαν μυστικά. Μυστικό που το ξέρουν περισσότεροι από ένα παύει να είναι μυστικό. Οι νέες τιμές διέρρευσαν και έτσι άρχισε το μεγάλο… πανηγύρι. Αν δεν είναι αυτό αυτογκόλ, ποιο είναι;

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Την Τετάρτη οι πρώτες ενδείξεις για το μέλλον της "Μεταλλουργικής"


Την Τετάρτη συζητείται στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, από την οποία εξαρτάται και η τύχη της Μεταλλουργικής Κεφαλοβρύσου. Για την βιομηχανία της Ηπείρου, πρωταρχικό ζήτημα είναι να παραμείνει θυγατρική των Ε.Α.Σ. γιατί σε διαφορετική περίπτωση η ιδιωτικοποίησή της, θα είναι μονόδρομος για την επιβίωσή της. Αν και είναι άγνωστο τι θα ειπωθεί στην συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, την Τρίτη, 12 Νοεμβρίου, κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης για να πληροφορηθεί τις σκέψεις των Υπουργών Οικονομικών και Άμυνας για το μέλλον της Μεταλλουργικής.

Πότε εκτίουν τις ποινές τους Ντε Βιτσέντι και Λίλα


 Στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό της 14ης αγωνιστικής που θα γίνει στην Κομοτηνή θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής που έχει από τη συμπλήρωση κίτρινων καρτών ο Ντε Βιτσέντι και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στα Γιάννινα, ο Άντι Λίλα, που επίσης συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες.

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

To ξαναγύρισε στο αντάρτικο ο Μ. Κασσής


«Δεν δίνω 'λευκή επιταγή' και δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει τον νόμο για τα ακίνητα, όπως είναι στο σχέδιο, δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει νόμο για τους πλειστηριασμούς, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του Κοινοβουλίου» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής. Για τον ενιαίο φόρο ακινήτων υποστήριξε πως «πρέπει να υπάρχει το περιουσιολόγιο, για να φορολογηθεί ο καθένας βάσει των περιουσιακών του στοιχείων και όχι να πάμε σε κατά κεφαλήν φόρο».
Επίσης τόνισε πως «πρέπει να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι να πάμε σ' αυτούς που δεν έχουν. Σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφίσω ως έχει... Ας μη γελιόμαστε... Και υπάρχουν και άλλοι βουλευτές (σ.σ.: που δεν θα ψηφίσουν τον νόμο).

Όσον αφορά το ερώτημα τι θα γίνει αν καταψηφίσουν οι βουλευτές αυτοί, ο κ. Κασσής είπε ότι το ερώτημα αυτό πρέπει να απευθυνθεί στο αρμόδιο υπουργείο, ενώ υποστήριξε ότι «πρέπει να πληρώσουν και οι αγρότες», παρ' ότι ο ίδιος προέρχεται από αγροτική περιοχή.

Ι. Βρούτσης: Αναμενόμενη η αύξηση της ανεργίας τον Οκτώβριο...


 Αναμενόμενη χαρακτηρίζει λίγο- πολύ την αύξησης της ανεργίας τον Οκτώβριο ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, λόγω εποχικότητας.
« Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, ο Οκτώβριος λόγω της λήξης της θερινής τουριστικής περιόδου παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο ως προς το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων.
Ωστόσο, το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα ήταν μικρότερο των προηγούμενων πρόσφατων ετών, συμβάλλοντας στη διατήρηση του θετικού ισοζυγίου για το δεκάμηνο Ιανουάριος – Οκτώβριος του 2013 στις 130.703 νέες θέσεις εργασίας.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που οφείλεται στη σημαντική αύξηση των προσλήψεων κατά το συγκεκριμένο μήνα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, συνιστώντας, μεταξύ άλλων, απτό και μετρήσιμο αποτέλεσμα της συγκροτημένης προσπάθειας που καταβάλλεται το τελευταίο διάστημα από το υπουργείο Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής».
Αυτά είπε ο Υπουργός. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Καρδιοχτύπισε ο ΠΑΣ, μέχρι να κερδίσει


Ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε με καρδιοχτύπι τελικά 2-1 τον ΟΦΗ, αλλά είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και πανηγυρισμούς. Στο α΄ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, αν και φλύαροι επιθετικά, ενώ στο δεύτερο με την αγωνιστική άνοδο του Ντε Βιτσέντι, την είσοδο του Τσάβες στο παιχνίδι και την μετατόπιση του Βίλλα στο δεξί άκρο της άμυνας, έγινε καλύτερος και αποτελεσματικός. Τα γκολ του Ντε Βιτσέντι και των Τσουκαλά, έδωσαν το έναυσμα για πανηγύρια, ωστόσο η ευκολία με την οποία δέχτηκε το γκολ του Μακουκούλα στο 83, μετά από λάθος στο κέντρο του γηπέδου, έκανε να φαίνονται μαρτυρικά τα τελευταία δέκα λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις.

Πολυτιμότερος παίκτης, σύμφωνα με όσους ψήφισαν αναδείχτηκε ο Ντε Βιτσέντι. Εμείς θα λέγαμε ο Βίλα. Όσο για τον Σάκη Τσιώλη, έγινε δεκτός με θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδό του στο γήπεδο, που ισοδυναμεί και με πίστωση χρόνου.

Η "ΔΩΔΩΝΗ" παίζει μπάλα στα ερτζιανά...
Οι οικονομικές δυσκολίες υπάρχουν, αλλά αυτές δεν εμποδίζουν τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας να συνάπτει χορηγικές συμφωνίες με μέσα ενημέρωσης των Ιωαννίνων. Εδώ και λίγες ημέρες αθλητικός- ποδοσφαιρικός ραδιοφωνικός σταθμός μετονομάστηκε σε «Δωδώνη», διαφημίζοντας με τον τρόπο αυτό τη γνωστή ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία. Το πρώτο θετικό αποτέλεσμα, είναι η αρθογραφία του ιδιοκτήτη του σταθμού υπέρ της γαλακτοβιομηχανίας σε ζητήματα που προκύπτουν, και το αρνητικό  κάποιες  «μπηχτές» άλλων μέσων  κατ΄ αυτής…

To λέει και το εννοεί


Τη φορά αυτή ο βουλευτής (μπαίνω- βγαίνω- μπαίνω) του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, το λέει και το εννοεί ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο για το φόρο στα ακίνητα, με τη μορφή που έχει. Γνωρίζει πολύ καλά, ως πτηνοτρόφος ο ίδιος, ότι με το φόρο που προβλέπει, δεν θα μείνει κοτέτσι ανοιχτό, οπότε αν το ψηφίσει είναι σαν να βάζει ο ίδιος θηλιά στο λαιμό του. Οι απειλές- προειδοποιήσεις του, μάλλον θα  πιάσουν τόπο και  δεν θα  χρειαστεί να φτάσει στα άκρα. Μια πρόβλεψη κάνουμε.