Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Που ήταν οι τουριστικοί επιχειρηματίες των Ιωαννίνων;


 

Πέτυχε ή απέτυχε η Ήπειρος, από τη συνολική παρουσία της στη Philoxenia της Θεσσαλονίκης; Αν κρίνουμε από την ανακοίνωση της Περιφέρειας, τα αποτελέσματα είναι θετικά. Για την Πρέβεζα και την Πάργα σίγουρα, καθώς είχαν μεγάλη συμμετοχή στην Έκθεση. Για τις άλλες περιοχές, μάλλον τα πράγματα είναι θολά. Πρωινή εφημερίδα των Ιωαννίνων (Πρωινός Λόγος) κατσαδιάζει τους επιχειρηματίες και τους Δήμους του Νομού που δεν συμμετείχαν στην Έκθεση. Θυμίζουν εκείνους που λένε «πέσε πίτα να σε φάω» γράφει χαρακτηριστικά.  Εξ ίσου αιχμηρή είναι η κριτική στο Δήμο Ιωαννίνων, ο οποίος συμμετείχε σε άλλες εκθέσεις του εξωτερικού, όχι όμως και στη Philoxenia, που απευθύνεται στη Βόρεια Ελλάδα, από την οποία προέρχεται ο κύριος όγκος επισκεπτών στα Γιάννινα. Όσο για τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Στράτο Ιωάννου, μάλλον τα είπε ευγενικά: Η παρουσία των επαγγελματιών του τουρισμού συμβάλλει τα μέγιστα στην καλύτερη προώθηση της περιοχής, αλλά επίσης στην άμεση επαφή με τους τουριστικούς πράκτορες και τη διευκόλυνση της εκκίνησης συνεργασιών. Ακούει κανείς;

Τη Δευτέρα οι εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων


Τη Δευτέρα, από τις 10  το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή νέας Διοίκησης και Εξελεγκτικής Επιτροπής στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, όπως ανακοίνωσε  η Εφορευτική Επιτροπή. Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα γίνει  την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013   από 6 μ.μ. έως 9 μ.μ. στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου και αμέσως μετά θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων. Η απερχόμενη Διοίκηση της ΠΑΣΚΕ, δέχεται τα "πυρά" του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), που επιχειρεί - μάλλον χωρίς μεγάλες ελπίδες - για ανατροπή υπέρ του των συσχετισμών.
 

Tσιπουροκατανύξεις το Σαββατοκύριακο στα Γιάννενα


Τσίπουρο, κλαρίνο και χορό υπόσχεται για το Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Πλατεία ο Δήμος Ιωαννίνων. Παραδοσιακή γιορτή την χαρακτηρίζει, αν και ξενικό όνομα της δίνει «τσίπουρο Fest» (να μη μας λένε… και αρχοντοχωριάτες δηλαδή). Ο Δήμος πιστεύει ότι με αυτή την γιορτή θα προσελκύσει και τουρίστες. Να το δούμε, και να το δούνε, ξεμέθυστοι όμως.
Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Εκτός κινητικότητας οι ιερείς


 
Με  τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εντάχθηκε  στο νομοσχέδιο για την κύρωση της «Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων», τίθενται εκτός της διαθεσιμότητας οι ιερείς και οι μοναχοί. Για την  ακρίβεια διατηρείται το καθεστώς των ειδικών περιπτώσεων και στην πράξη οι ιερείς και οι μοναχοί δεν θα αξιολογούνται και δεν θα  επηρεαστούν  από διαθεσιμότητες και κινητικότητες.

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Αν δεν ήταν κι αυτός...

 Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, λέει η παροιμία. Για το Πανεπιστήμιο δεν λέει τίποτε, γιατί τα λέει όλα ο Χρήστος Μαντάς, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, που ως μέλος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας τα «δίνει όλα» για να μην περάσουν τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας. Συμφέροντα θίγονται, φίλοι ξεβολεύονται, που να βρεθεί όμως η άκρη και που η μέση με όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες. Ο βουλευτής, πανεπιστημιακός ο ίδιος, με σημερινή του ανακοίνωση ξαναεπιτίθεται στον Υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο, για τον οποίο λέει ότι έχει σχέδιο διάλυσης των Πανεπιστημίων. Η κυβέρνηση- συνεχίζει- κλείνει ουσιαστικά τα Πανεπιστήμια. Μια έκκληση όμως προς εκείνους που τα κλείνουν τυπικά, δύο λόγια συμπαράστασης για τους πρωτοετείς φοιτητές και τους γονείς τους, ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ βουλευτής δεν βρήκε ή μάλλον δεν θέλησε να ειπεί… Όσο για την ταύτιση των Διοικητικών Υπαλλήλων με το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, αυτό κι ξεπερνάει κάθε φαντασία...

Είναι πολλά τα λεφτά, ακόμα και για έργο του Άρη (Κωνσταντινίδη)938.400 ευρώ θα διατεθούν, όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση της Περιφέρειας για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου της «ΟΑΣΗΣ» του Δήμου Ιωαννιτών. Λεφτά υπάρχουν στο ΕΣΠΑ, απορροφητικότητα επιτυγχάνεται, αλλά ποια θα είναι η συνεισφορά στην ανάπτυξη του Δήμου Ιωαννιτών, η ανακαίνιση ενός κτιρίου, έστω και αν χαρακτηρίζεται διατηρητέο, μόνο και μόνο λόγω του σχεδιασμού του από τον σπουδαίο αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη.  Αν ο Δήμος Ιωαννιτών ήθελε την αναστήλωσή του, ας το έκανε με ΣΔΙΤ, ή με δικά του χρήματα και ας πήγαινε το ένα περίπου εκατομμύριο σε άλλες πιο παραγωγικές δραστηριότητες. Γιατί ας μη γελιόμαστε: Η ΟΑΣΗ, δεν μπορεί να γίνει τελικά τίποτε άλλο, παρά αυτό που ήταν: Ένα εστιατόριο, μια καφετέρια σικ….


Χρ. Παππάς: Νεανικές επιλογές τα ναζιστικά σύμβολα που είχε...


 
Της φυλακής τα σίδερα, «πέφτουν» βαριά για τον Γιαννιώτη βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά που σήμερα το απόγευμα κατέθεσε προσφυγή για να αποφυλακιστεί με όρους.

Ο Χρ. Παππάς  υποστηρίζει πως ο μόνος λόγος για τον οποίο βρίσκεται στη φυλακή είναι επειδή ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

«Δεν είμαι, όμως, σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να γίνω εγώ η Ιφιγένεια και να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι πολιτικοί ζημίωσαν την Πατρίδα μας, ούτε και στελέχη κομμάτων που πράγματι ήταν μέλη "εγκληματικής Οργάνωσης"».

 Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι ο κ. Παππάς αποποιείται  τον χαρακτηρισμό του ναζιστή, που του απέδωσαν, όπως υποστηρίζει τα Μέσα Ενημέρωσης, «για κάποιες νεανικές επιλογές του» (!).

Δεν παραλείπει επίσης να καταδικάσει τη  δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναφέροντας ότι ο Γ. Ρουπακιάς έδρασε «με βιαιότητα» από δική του πρωτοβουλία και επισημαίνει ότι η πράξη του εξυπηρέτησε άλλους και «ζημίωσε το κόμμα μας». Σημειώνεται ότι αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε και ο αρχηγός της «Χρυσής Αυγής» Νίκος Μιχαλολιάκος.

Αν δεν ήταν σύζυγος πρώην πρωθυπουργού...


Κόσμος και κοσμάκης στην ομιλία της Νατάσας Παζαϊτη, της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στα Γιάννενα για τον καρκίνο του μαστού. Ενδιαφέρουσα η ομιλία, αλλά εδώ που τα λέμε, αν δεν ήταν το «όνομα» της ομιλήτριας, αμφιβάλλουμε αν θα γέμιζε και η μισή αίθουσα. Παρόντες και πολιτικοί από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, που «υπέβαλλαν» τα σέβη τους δια «αντιπροσώπου» στον πρώην πρωθυπουργό.  Για παν ενδεχόμενο.

 

Τρίτη "κατέβηκε" από το "καλάμι" η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους μηχανικούς....


 Οι προσδοκίες για μια εκλογική άνοδο που θα του δώσει τη δυναμική της κυβέρνησης αναμονής, που καλλιεργούνται από τα πάσης φύσεως γκάλοπ, καταρρέουν κάθε φορά που γίνονται εκλογές σε συλλόγους, συνδικάτα και επιστημονικούς φορείς. Αυτό αποδεικνύει και το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΤΕΕ Ηπείρου, καθώς πρώτη δύναμη ήλθε η ΔΙΑΔΡΑΣΗ (με 380 ψήφους επί  των 1236 εγκύρων), αποτελούμενη από στελέχη της Ν.Δ. και ένα μέρος από ΠΑΣΟΚ, δεύτερη η Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών (313( με βασικό κορμό στελέχη του ΠΑΣΟΚ και 3η και καταϊδρωμένη η- καβαλείσασα το καλάμι προεκλογικά - αμιγώς παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Ριζοσπαστική πρωτοβουλία Μηχανικών (με 184). Ακολούθησαν οι: Αριστερή Κίνηση Μηχανικών (123), Ενότητα (110) και Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (105). Τέλος η ανεξάρτητη Δήμητρα Ρογκότη πήρε 21 ψήφους.