Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Μάχη για την τιμή της... γεωμετρίας


Μάχη για την τιμή της Γεωμετρίας στη Βουλή. Συζητήθηκε επίκαιρη ερώτηση του Στ. Καλογιάννη, ο οποίος είπε πώς Είναι απορίας άξιο πως θα σπουδάσουν αύριο τα νέα αυτά παιδιά και θα γίνουν Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχανικοί, Τοπογράφοι Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Μαθηματικοί, χωρίς να γνωρίζουν σε βάθος την Γεωμετρία!», για να ζητήσει αποκατάσταση της Γεωμετρίας  σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, και ως εξεταζόμενο μάθημα στης Πανελλήνιες Εξετάσεις».

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου γενικά στην αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών του Λυκείου που θα εξεταστεί από επιστημονικές επιτροπές και αυτό το θέμα, για να επανέλθει με δόσεις σάτιρας

Δύσκολες ώρες για τον μητροπολίτη Θεόκλητο

Δύσκολες ώρες περνάει ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος που νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε την Τρίτη σε κωματώδη κατάσταση. Η υγεία του είναι ήδη επιβαρυμένη και οι γιατροί δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

'Επαιζε εντός έδρας

 Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων επισκέφτηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. Σωστή επιλογή: Εκεί έπαιζε εντός έδρας, αφού ο πρόεδρός του Δημήτρης Δημητρίου έχει εκδηλώσει και δημόσια τη στήριξή του στο πρόσωπό του, ενώ στο τέλος δεν αποκλείεται να είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μαζί του.

Στράτος Α.Α. (ανεξάρτητος αντιπεριφερειάρχης);


 Δική του πολιτική ακολουθεί ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου στην συγκέντρωση και διανομή τροφίμων. Και τούτο διότι, ενώ η Περιφέρεια σε κεντρικό επίπεδο συγκεντρώνει και διανέμει σόλους τους άλλους νομούς τρόφιμα και ρούχα, αυτός έκανε συμφωνία με τους Εφοπλιστές και όσα πακέτα συγκεντρώνει τα διαθέτει μόνο στο δικό του νομό. Ένα 10 για τη συγκέντρωση τροφίμων και ένα 5 για τον τρόπο διανομής τους.

Με σβησμένες μηχανές...

Η Γεροβασίλη προσπαθεί να μαζέψει υποψήφιους από τα υπόλοιπα του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ. Ο Ζάψας από τα υπόλοιπα της παράταξης Αργύρη και τη ΔΗΜΑΡ και ο Αλέκος (ένας είναι ο Αλέκος...) κινείται με σβηστές μηχανές. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Κάπου - κάπου καμιά ντουφεκιά, όταν ρίχνονται τίποτε αδέσποτες από τηλοψίας. Υπερβολική σιγουριά δεν θα το λέγαμε, αφού περισσότερο μοιάζει ναναι στάση τακτικής και αναμονής. Κάτι απο δω, κάτι απο κει το ψηφοδέλτιο το ετοίμασε, όπως είπε ο ίδιος στην προφεσόρα βίλιαν...Άντε να το δούμε και αυτό.

Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν...

 Συμβολή του press-epirus στον πολιτικό διάλογο ενόψει των περιφερειακών εκλογών. Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Αργύρης- οι δύο σήμερα αντιμνημονιακοί- πανηγυρίζουν για μια νίκη που δεν θάρθει. Σήμερα ο πρώτος αντιπολιτεύεται τον διάδοχό του Βαγγέλη Βενιζέλο και ο δεύτερος συμπολιτεύεται με τον Γιώργο Ζάψα.... Η επιτυχία τους είναι εξασφαλισμένη.

"Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες..."

"Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες" θα μπορεί και να τραγουδά ο πρώην δήμαρχος Παμβώτιδας Γιώργος Κρανάς. Το ειδύλλιο με τον Αλέκο Φαρμάκη για τη "Δημοτική Ανόρθωση" του Δήμου Ιωαννιτών δεν ευδοκίμησε. Η στέγασή του με τον Θωμά Μπέγκα, ήταν αδύνατη, η στράτευσή του με τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ Λάζαρο Νάτση, ήταν κατώτερη των δικών του στάνταρτς και της προυπηρεσίας του στην αυτοδιοίκηση. Οπότε η υποψηφιότητά του με την Όλγα Γεροβασίλη ήταν μια επιλογή που καλύπτει  το πρεστίζ του. Οι μόνοι που δεν πολυενθουσιάστηκαν, όπως μας έστειλε σε μήνυμά του συνδημότης του κ. Κρανά,  είναι και οι κάτοικοι του πρώην δήμου Παμβώτιδας και ειδικότερα οι πτηνοτρόφοι που ήταν σε ανοικτό πόλεμο  μαζί του, όταν εκείνος ήταν δήμαρχος και είχε έλθει σε αντιπαράθεση μαζί τους για τη λειτουργία των πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Που θα καθίσει η "μπίλια";

 Γκόντας, Μπέγκας, Νάτσης, Τασούλας, Σκοπούλης, είναι οι πέντε σίγουροι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Δήμο Ιωαννιτών με τα ως τώρα δεδομένα. Και οι πέντε ίσως έχουν κενά στα ψηφοδέλτιά τους, αλλά υποψήφιοι θαναι. Η έκτη υποψηφιότητα που "παίζεται" είναι του Άρη Μπαρτζώκα, καθώς τα στοιχήματα είναι μοιρασμένα. Όσο για τον έβδομο, τον Παντελή Κολόκα, η υποψηφιότητά του  βρίσκεται από που κει που ξεκίνησε και είναι θέμα να ακολουθήσει το παράδειγμα του άλλου επίδοξου υποψήφιου Αλέκου Φαρμάκη, που βρήκε νωρίς και ανακοίνωση την απόσυρση. Αυτό που παραμένει αβέβαιο για τον Παντελή Κολόκα, είναι για το που θα καθήσει η μπίλια: Με τον Γκόντα, με τον Μπέγκα, με τον Άρη, ή στο σπίτι του; Για επιστροφή στο "κάστρο" του Αλέκου, ούτε λόγος να γίνεται.

Τζάμπα πήγε ο αγώνας

Η αλήθεια να λέγεται: Από τη μέρα που ο Θανάσης Οικονόμου εγκατέλειψε το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ για τη λάιτ μνημονιακή ΔΗΜΑΡ, τα έδωσε όλα για τη στήριξη του νέου σπιτιού του. Κι εκεί που ήλπιζε να επιβραβευτεί με μια θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο, προέκυψε η υποψηφιότητα του έτερου  Γιαννιώτη Ντίνου Σιάκαρη και ... ξενέρωσε. Δεν είναι και λίγο, ο ένας να αγωνίζεται για τις Βρυξέλλες και ο άλλος για να κλείσει το ψηφοφέλτιο του Θωμά Μπέγκα...

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Κάντο όπως ο ΣΥΡΙΖΑ

Τους πρώτους 25 συμβούλους της ανακοίνωσε σήμερα η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη. Η ομιλία της ήταν κλασική ... ΣΥΡΙΖΑ, με ολίγον "Ήπειρο Ανατροπής". Οι ομιλίες των τεσσάρων υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών βγαλμένες από τα χρονοντούλαπα της Αριστεράς. Όσο για τους υποψηφίους, είναι αρκετοί πολύ ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένοι ολίγον ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και τέλος υπάρχει και η τρίτη ομάδα των ΠΑΣΟΚογενών.

Κερδισμένος ο Ν.Γκόντας

Κερδισμένος στη μάχη των εντυπώσεων της Κυριακής ήταν ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόντας, έναντι του υποψηφίου δημάρχου και διαδόχου του Φίλιππα Φίλιου Θωμά Μπέγκα. Και πιο έτοιμος από πλευράς ψηφοδελτίου ήταν και γκρίνιες δεν αντιμετωπίζει στην παράταξή του. Ούτε αυτός όμως αποφεύγει τα πικρόχολα σχόλια, με την ολική επαναφορά ορισμένων υποψηφίων που έκλεισαν ή θα έπρεπε να κλείσουν την θητεία τους στην αυτοδιοίκηση.