Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Απορίες πάνε κι έρχονται


Ένα λουμπάγκο μας  ενημερώνουν τα Παραπολιτικά των «Νέων Αγώνων» Ηπείρου καθήλωσε τη βουλευτή και υποψήφια περιφερειάρχη Όλγα Γεροβασίλη από τις δραστηριότητες της (και απορούσαμε για το  τι έφταιγε και η Ελλάδα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο τις τελευταίες μέρες, ο δε Τσίπρας έστειλε στα κάγκελα τους ορίτζιναλ ΣΥΡΙΖΑιους ).  Έλυσε τη δικιά μας απορία, να όμως που έμεινε τη δικιά του, για το  πώς ο  περιφερειάρχης θα αντιδράσει για τα φράγματα του Πουρναρίου της Άρτας, με χαρακίρι, με κλείσιμο δρόμων ή με επιστολή στο Μανιάτη; Σειρά μας να τον ενημερώσουμε:  Θα βάψει συνθήματα στους τοίχους, θα βγάλει μια καταγγελία,  θα κάνει   ένα συλλαλητήριο και τα υπόλοιπα θα τα αναθέσει στους παραπολιτικούς τηλεσχολιαστές, που όλα τα  ξέρουν, όλα τα «μαχαιρώνουν»….

Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Aγιασμός στον ΠΑΣ με "πεσμένα φτερά"

Η φυγή των Κολοβέτσιου, Λίλα, Βίλα σε συνδυασμό με την μεταγραφική άπνοια έκανε άτονη και προβληματική την αποψινή επίσημη πρεμιέρα της προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ. Περίπου 100 φίλαθλοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν πανηγυρική ατμόσφαιρα, αλλά τα "φτερά είναι κομμένα". Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Χρηστοβασίλης έδωσε κανονικά το παρών και μάλιστα προ του Αγιασμού άκουσε τα παράπονα από καμιά 30αριά φιλάθλους.

Τι δεν ζήτησε η Άννα Ασημακοπούλου

Ήταν χρήσιμη η επίσκεψη της βουλευτού Άννας Ασημακοπούλου, του Δημάρχου Πωγωνίου Κώστα Καψάλη και των άλλων συνοδών τους στο νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια για τη φύλαξη των ακριτικών χωριών. Ας μας επιτραπεί όμως να επισημάνουμε μια παράλειψη: η κ. Ασημακοπούλου όπως ανακοίνωσε ζήτησε και την επιστροφή των αποσπασμένων αστυνομικών στον Έβρο. Επειδή όμως εκεί που πήγαν είναι χρήσιμοι, διαφορετικά δεν θα τους έστελναν, θα έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Υπουργού, που ως βουλευτής είχε αρνηθεί να αποδεχτεί αποσπάσεις αστυνομικών και να ζητήσει να καταργηθούν οι αποσπάσεις των αστυνομικών σε πολιτικούς και επιχειρηματίες. Όχι ένα, αλλά δύο και τρία τμήματα θα μπορούσαν όλοι αυτοί να στελεχώσουν στην Ήπειρο

Μαθητές του Γκέμπελς;

Πέντε μέρες καλά κρατά ο θόρυβος για την τριλογία Καχριμάνη, Γρίβα, απολυμένων καθαριστριών. Το συμβάν καταγράφηκε κατά το ήμισυ από τις τηλεοπτικές κάμερες που δεν έδειξαν την αρχή του, την είσοδο δηλαδή στο γραφείο του περιφερειάρχη του συνδικαλιστή τελωνειακού υπαλλήλου με τις καθαρίστριες. Όλοι είπαν να κάνουν το "κομμάτι" τους καταδικάζοντας τον περιφερειάρχη (που ήθελε και τα παθε). Όμως από όσους είδαν "φως και μπήκαν" - που λένε-  και έτρεξαν να βγάλουν ανακοινώσεις, εκείνο που κάνει εντύπωση είναι ότι   αναφέρονται σε άρνηση του περιφερειάρχη να δει τις καθαρίστριες και όχι σε άρνηση να τις δει τη συγκεκριμένη ώρα. Μήπως όλοι τους0 ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και λοιποί "αριστερεεμπνευσμένοι" διαβάζουν Γκέμπελς; Όσο για τον κ. Καχριμάνη, πρέπει να μάθει το δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο...

Ενημερώνεται ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων

Μία εβδομάδα συμπληρώνεται σήμερα από την εκλογή του νέου  Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, τον οποίο με αγωνία ετοιμάζονται να υποδεχθούν σε 2-3 εβδομάδες στη Μητρόπολη. Ο νέος Μητροπολίτης περνάει από "κόσκινο" ζητήματα που αφορούν την Μητρόπολη, με την καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου. Εκείνο που για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε είναι ότι οι πολιτικές και γενικά εξωεκκλησιαστικές παρεμβάσεις για την εκλογή μητροπολίτη, πέφτουν συνήθως στο κενό.